Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri (Türkiye’den 4 şehir var)

1 min read

Türkiye’den İstanbul, Antalya, Edirne ve Artvin, uluslararası araştırma şirketi “Euromonitor International” tarafından hazırlanan, “Dünyada en çok ziyaret edilen 100 kent” sıralamasında yer aldı.

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri (Türkiye'den 4 şehir var) 1
Londra’da yapılan Dünya Turizm Fuarı çerçevesinde açıklanan listede, geçen yıl 12 milyon 290 bin ziyaretçiyle Hong Kong ilk sırada yer buldu.

 

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri (Türkiye'den 4 şehir var) 2
Yaklaşık 21,2 milyon turist ile Tayland’ın başkenti Bangkok ikinci sıraya yerleşti.

 

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri (Türkiye'den 4 şehir var) 3
Üçüncü ise 19.2 milyon ziyaretçiyle İngiltere’nin başkenti Londra oldu.

 

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri (Türkiye'den 4 şehir var) 4
2016’da yapılan ve en az 24 saatlik konaklamayı içeren ziyaretlerin baz alınarak hazırlandığı listede, İstanbul da 9 milyon 174 kişiyle 15’inci sırada yer aldı.

 

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri (Türkiye'den 4 şehir var) 5
Listede 29’uncu sıraya 6,1 milyon turistle Antalya, 68’inci sıraya 2,8 milyon turistle Edirne, 85’inci sıraya da 2.4 milyon turistle Artvin yerleşti.

 

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri (Türkiye'den 4 şehir var) 6
Bu arada rapordaki öngörülere göre de 2020 yılında İstanbul’u 9,5 milyon, Antalya’yı 7 milyon, Edirne’yi 3 milyon ve Artvin’i de 2,8 milyon turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5373): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1260): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386