Kış ortasında gidebileceğiniz mekanlar

5 mins read
Gökyüzünden süzüle süzüle düşen kar taneleri, bembeyaz bir çarşafı andıran tabiat ve neşe içinde kar topu oynayan çocuklar… Kış deyince hayal ettiğimiz görüntü bu olsa da özellikle İstanbul’da yaşayanlar için gerçekler maalesef çok farklı… Bacalardan çıkan dumanların oluşturduğu puslu bir hava, sürekli uzayan metrobüs kuyrukları, tuzlanan yollar, kaldırım kenarına park etmiş otomobillerin arasında kendini arayan kardan adamlar…

O yüzdendir ki, kış yüzünü gösterir göstermez bir telaş sarar İstanbulluları… Bahara duyulan özlem bir organ gibi bekler insanın içinde… Güneş birazcık ortaya çıksa kendini ormanlara, parklara atarlar, bahardan kalan son kırıntıları toplamak için…

İşte böyle bir ruh hali içinde olanlara, bahar özlemini bir nebze olsun dindirecek 6 özel mekan seçtik…

Kış ortasında gidebileceğiniz mekanlar 1

ATATÜRK ARBORETUMU

Bol bol fotoğraf çekip, romantik anların tadını çıkarabileceğiniz ve 1500’den fazla bitki türünün içinde baharı doya doya koklayabileceğiniz bir yer.

Nasıl gidilir?

Büyükdere Caddesi üzerinden Sarıyer’e geldiğinizde Bahçeköy yoluna sapınız. Bahçeköy’e geldikten sonra ise İstanbul Üniversitesi’nin spor salonu karşınıza gelecektir. Spor salonunun tam karşısındaki Kemerburgaz Yolu’nun sol tarafından dönüp ilerlediğinizde yarım kilometre kadar sonra karşınıza arboretumun giriş kapısı gelecektir.

Kış ortasında gidebileceğiniz mekanlar 2

NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ

Anadolu yakasının tek botanik parkı, içeride çocuklar için harika park alanları var. Havuzda yüzen ördekleri seyrederek tahta masalarda piknik yapabilirsiniz.

Nasıl gidilir?

Fatih Sultan Mehmet Caddesine çıktığınız zaman, TEM Otoyolu üzerinden devam edin. Buradan ise  p.k.34758 Numaralı Ataşehir Hattına girin. Oradan artık Tabela yöntemiyle zorlanmadan, direkt olarak geçiş yapacaksınız.

 Kış ortasında gidebileceğiniz mekanlar 3
YILDIZ PARKI/KORUSU

İstanbul’dan ayrılma imkanı olmayan ama biraz nefes almak isteyenler için doğaya açılan gizli bir geçit gibi. Siz de kalabalıktan sıkıldıysanız, biraz nefes almak istiyor ve boğaza karşı güzel bir kahvaltı keyfi yapmak istiyorsanız, hafta sonu çok geçe kalmadan Yıldız Parkı’nın yolunu tutabilirsiniz.

Nasıl gidilir?

Beşiktaş Merkez’den Balmumcu’ya çıkarken Barbaros Bulvarı üzerindeki Yıldız Parkı tabelalarını takip etmek yeterli olacaktır.

Kış ortasında gidebileceğiniz mekanlar 4

EMİRGAN KORUSU

Emirgan Korusu, çok farklı bir botanik düzenlemeye ve bitki çeşitliğiline sahip… Kalabalıktan sıyrılıp kendinizi renklerin ahengine bırakmak istiyorsanız Emirgan Korusu tam size göre.

Nasıl gidilir?

Emirgan Korusu’na özel araçlarıyla gitmek isteyenler sahil yolu ile Beşiktaş yönünden Emirgan’a geldiklerinde Sakıp Sabancı Caddesi’nde soldan tabelaları takip ederek Emirgan Korusu’na gelebilirler.

Kış ortasında gidebileceğiniz mekanlar 5
POLONEZKÖY TABİAT PARKI

Yabani kuş sesleri ve yemyeşil tabiat eşliğinde, doğayı ve kültürü aynı anda yaşayabileceğiniz eşsiz bir cennet kösesi, İstanbul’un arka bahçesi…

Nasıl gidilir?

TEM’in “Ümraniye Sarıgazi” çıkısından Eski şile yolu istikametine yönelip, Alemdağ’a gelindiğinde Cumhuriyet köyü doğrultusunda ilerleyip, Cumhuriyet köyüne gelindiğinde de sola dönerek ulaşılabilir.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.